Corona protocol

Coronaprotocol TTV The Back Hands  (versie 1/10/2020)

Ten eerste gelden de algemene regels en voorschriften van het RIVM:

 • Gebruik je gezond verstand. Spreek elkaar erop aan als de regels niet worden nageleefd. Dat is in het belang van iedereen. Het gaat tenslotte om ieders gezondheid.
 • Heb je zelf klachten of hebben je huisgenoten klachten die op een coronabesmetting duiden? Blijf dan thuis en laat je testen!
 • Krijg je tijdens het sporten klachten, zoals neusverkoudheid, een loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts of een plotseling verlies van smaak of reuk? Ga dan direct naar huis.
 • Ben je 18 jaar of ouder, houdt 1,5 meter afstand van anderen
 • Was en ontsmet regelmatig je handen.

Ten tweede de regels die betrekking hebben op ons clubgebouw:

 • Looproute
  Er is een vaste looproute in het gebouw. Je komt binnen via de hoofdingang, de looproute is aangegeven met pijlen op de grond, de uitgang is de nooddeur achter in de zaal. Er geldt éénrichtingsverkeer.
 • Presentielijst bij binnenkomst
  Voor de leden zal er een lijst met namen komen te liggen en hoef je enkel je naam aan te vinken. Voor de trainers en ouders en tijdens seniorenavonden ligt er een blanco presentielijst waarop iedereen zijn naam en telefoonnummer moet invullen; dit registreren kan ook online.
  Als bezoekend team schrijft 1 speler de naam van de vereniging, zijn/haar naam en een telefoonnummer op. Bezoekende supporters maken gebruik van de blanco lijst of van de online registratie.
  Het online registratieformulier is te vinden op:

 • Ontsmetten
  Bij binnenkomst staat een tafeltje met daarop middelen om je handen te ontsmetten. Ontsmet eerst je handen voor je de presentielijst invult. Bij de uitgang staan ook ontsmettingsmiddelen om je handen te kunnen ontsmetten. Bij iedere tafel staat ontsmettingsmateriaal, als je stopt met spelen ben je verplicht om de tafel te ontsmetten! Aan het einde van elke avond/middag zullen de kleedkamers, WC’s, klinken en stoelen worden ontsmet.
 • Spelregels in de speelzaal
  De zaal is momenteel zo ingericht zodat er maximaal 12 spelers tegelijk kunnen spelen in de zaal. De hekjes zijn zo weggezet dat de 1,5 meter regel zoveel mogelijk in acht wordt genomen. Het is dus niet toegestaan deze hekjes te verplaatsen. Zoals eerder vermeld is ontsmetten van de tafel na het spelen verplicht. Iedereen dient zijn eigen handdoek mee te nemen tegen het zweet. Veeg je handen niet af aan de tafel. Er wordt niet van helft gewisseld tussen de games. De ballen dienen na het spelen in een aparte bak te worden gelegd, deze bak gaat vervolgens minimaal 24 uur in quarantaine voor deze ballen opnieuw worden gebruikt. Voor de jeugd is het verstandig dat iedereen zijn eigen bidon meeneemt, de club zal zorgen voor flessen bronwater om de bidons te vullen tijdens de training.
  De winnaar van de toss moet de keuze maken wie er als eerste serveert of welke  speelzijde hij wil. De verliezer van de toss mag de overblijvende keuze maken. Er wordt niet gewisseld van speelzijde, en er wordt niet gedubbeld.
 • Kleedkamers
  De kleedkamers mogen gebruikt worden maar er geldt een maximum per kleedkamer. Dit maximum is 2 personen in de dameskleedkamer en 5 personen in de herenkleedkamer. Indien er geen plek is in de kleedkamer dien je te wachten. Er kan maar 1 persoon tegelijkertijd douchen. Hierbij hebben de bezoekende teams voorrang.
 • Kantine
  De kantine is gesloten. U dient uw eigen consumpties mee te brengen. Dit geldt voor leden en bezoekende spelers.

Waar in de bovenstaande regels niet is voorzien besluit het bestuur van TTV The Back Hands.

We snappen dat het erg veel informatie in één keer is. De komende weken zullen we moeten wennen aan de regels. Het belangrijkste is dat iedereen gezond blijft en dat we weer kunnen genieten van het tafeltennissen!

Met sportieve groet,
Bestuur TTV The Back Hands
(aangepast 1/10/2020)