Tafeltennisvereniging The Back Hands kampioen Hoofdklasse ZuidWest!

Heren 1 promoveerde afgelopen vrijdag na vele jaren van afwezigheid naar de landelijke competitie. Met maar liefst 17 punten voorsprong op de nummer twee van de ranglijst was het kampioenschap al even binnen. Het was dit seizoen een goot machtsvertoon. De vijf spelers van dit team hadden in het jaar van het 50-jarig bestaan maar één doel. De klus werd geklaard door kopman Richard Verstijlen (ongeslagen), Danny Roks, Peter de Rooij, Ronnie Oonincx en de pas 14-jarige Vicky Schijven. Een prachtige prestatie van dit team.

Er was echter nog meer succes voor de vereniging. Team 4 werd toch wel onverwacht met groot verschil kampioen in de 3e klasse. Peter de Bruijn, Arjan Schijven, Kevin Kools en Ed Slappendel waren hier de spelers. Directe concurrent ODT werd tweemaal zeer knap verslagen.

Het brede team van Back Hands 6 speelde vaak door omstandigheden in een wisselende samenstelling. Ondanks deze wisselingen werd knap het kampioenschap in de 6e klasse behaald. Het team bestond uit Cathelijn van Dooren, Dennis van Oers, Ria van Meer, Jorg Schrauwen, Cas Geldtmeijer en Savana Ros. Invaller Marcel van Buuren was ook van waarde.

Back Hands 5 werd in de laatste speelronde net geen kampioen. Nicky Oomen, Sam Braat en Iwan van de Luijtgaarden speelden vrijdagavond gelijk tegen Belcrum uit Breda en moesten wachten op het resultaat van de zaterdagwedstrijd van de concurrent. Uiteindelijk kwam het bericht dat de concurrent met 10-0 had gewonnen. Dat was wel verschrikkelijk zuur. Op onderlinge gametelling pakt dit team er net naast maar mag nog wel aantreden voor een promotiewedstrijd.

Verder nog succes gewenst voor team 7, Barry de Bruijn, Pierre Steijaert, Rob van Merode, Addy Jaspers en Richard Sanne voor hun extra wedstrijd voor handhaving in de 6e klasse. Ook Back Hands 8 moet nog aantreden voor een extra wedstrijd, maar dan voor promotie naar de 6e klasse. Marcel van Buuren, Hans Goossens, Ad de Hoon, Piet Raaymakers, Jack de Jong en Maksim Lauwerijssen zijn de spelers van dit team.

Uitslagen senioren
Back Hands 1 – Tios ’51 1  7-3
Yerseke 1 – Back Hands 2  4-6
Taverbo/Sabo 3 – Back Hands 3  8-2
Belcrum 9 – Back Hands 4  6-4
Belcrum 11 – Back Hands 5  5-5
Back Hands 6 – Smash ’70 3  8-2
Back Hands 7 – Tios Terheijden 2  7-3
Tanaka 6 – Back Hands 8  3-7

Uitslagen jeugd
Middelburg 3 – Back Hands 1  3-7
Smash 1 – Back Hands 2  6-4
Middelburg 7 – Back Hands 3  3-7